share

Nieuwe G-serie lanceert de 5e generatie Valtra-tractoren

Gloednieuwe modelserie voor Valtra

28 augustus 2020

De G-serie is de eerste van de 5e generatie Valtra-tractoren en is daarmee een gloednieuwe modelserie die past tussen de populaire A- en N-series.

Ook is de G-serie de eerste tractor in de 100-145 pk-klasse die zowel SmartTouch als mogelijkheden voor precisielandbouw biedt. Daardoor is de populaire SmartTouch-armleuning vanaf nu beschikbaar in alle Valtra-tractoren in de 100-400 pk-klasse.

Valtra Connect-telemetrie is standaard beschikbaar op de Versu-modellen in de G-serie, terwijl de Active- en Versu-modellen ook standaard zijn uitgerust met sterke load-sensing hydrauliek. De nieuwe G-serie beschikt over vier uitrustingsniveaus: Basic, Comfort, Technology en Technology Pro.

Klanten kunnen de in Finland gemaakte tractoren uit de G-serie naar wens aanpassen via de Unlimited Studios bij de fabriek.

De nieuwe Valtra G-serie is eenvoudig in bediening, onderhoud en aankoop

“De G-serie is bij uitstek een universele landbouwtractor die bijvoorbeeld gebruikt kan worden als voorlader, om te sproeien, voor de productie van veevoer en het telen van groenten met behulp van SmartFarming. Het bedienen van een universele tractor als deze moet eenvoudig, veilig en onder normale werkomstandigheden kunnen gebeuren, met daarbij een krachtig fronthefinrichting, hydrauliek en uitstekend zicht. Al met al is de G-serie compact maar nog steeds sterk,” vertelt Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales en Marketing.

De nieuwe Valtra G-serie is eenvoudig in bediening, onderhoud en aankoop. De serie is ontworpen voor zware werkzaamheden met de voorlader en het uitstekende zicht en comfort waren het uitgangspunt voor dit ontwerp. Het model kan op individuele behoeften worden afgestemd en de bedrijfskosten zijn nauwkeurig te voorspellen dankzij de aangepaste financieringsoplossing en serviceovereenkomsten. De aftersales Connect, Care en Go-diensten van Valtra maken het gebruik van de tractor voorspelbaar en zorgeloos.

Moderne cabine met veel ruimte

De G-serie heeft een moderne en ruime cabine met 5,7 vierkante meter glas, inclusief 0,35 vierkante meter glas in het panorama dak. De cabinevering verhoogt het comfort, net als de verwarmde spiegels, airconditioning, lage cabineverwarming en USB-oplaadstekkers die bij de hulpaccu beschikbaar zijn.

De Versu-modellen met de SmartTouch-interface hebben toegang tot dezelfde SmartFarming-functies als de grotere modellen uit de N- en T-series. Ook zijn de Active-modellen uitgerust met het Auto-Guide automatische stuursysteem en precisielandbouwfuncties die via de SmartTouch Extend terminal kunnen worden geactiveerd.

De G-serie is ontworpen als de ideale tractor voor voorladerwerkzaamheden. Deze serie biedt uitstekend zicht, goede gewichtsverdeling, een voorlader die is geïntegreerd in het chassis, een hydrauliekassistent die de motorsnelheid automatisch verhoogt, en de Live3-functies die het mogelijk maken om maximaal drie verschillende voorladerfuncties gelijktijdig te gebruiken.

Naast de werkzaamheden op het land en erf, is de G-serie ook geschikt voor boswerkzaamheden - zoals altijd al het geval was met Valtra-tractoren. Voor boswerkzaamheden kan de G-serie als volgt worden gespecificeerd: smalle spatborden, een stalen brandstoftank, polycarbonaat glas, bosbanden, een draaistoel en cabinebescherming. Het extra verlichtingspakket bestaat uit vier werklampen aan de voorkant en zes werklampen aan de achterkant - die automatisch aangaan tijdens het achteruitrijden - voor werkzaamheden in donkere omstandigheden.

Veelzijdige transmissie voor diverse taken

De G-serie heeft een 24+24R-transmissie met vier groepen en zes Powershift-versnellingen. Overschakelen van de B- naar de C-groep en tussen de C- en D-groep gaat automatisch, waardoor het bedienen van de tractor nog eenvoudiger wordt, met name op de weg. Zoals altijd is de handrem van de Valtra geïntegreerd met de vooruit-/achteruithendel en de bestuurder kan ook de transmissie-instellingen programmeren. De laagste snelheid met de kruipversnelling is slechts 120 meter per uur, wat ideaal is voor bijvoorbeeld het telen van groenten.

De Versu-modellen kunnen met alleen de rijhendel worden bestuurd en ook bij de andere modellen hoeft de koppeling niet vaak te worden gebruikt dankzij de AutoTraction-functie. De Hill Hold-functie zorgt ervoor dat de tractor stilstaat zonder de rem te hoeven gebruiken, zelfs niet op steile hellingen.

De HiTech-modellen hebben een open hydraulisch systeem dat 100 liter per minuut produceert, terwijl de Active- en Versu-modellen een load-sening hydrauliek hebben die 110 liter per minuut produceert. Aan zowel de voor- als de achterkant zijn maximaal vier hydrauliekventielen beschikbaar. De Versu-modellen beschikken over maximaal vijf regelventielen aan de achterkant en maximaal vier aan de voorkant.

De minimale hefcapaciteit aan de achterkant is 50 kN over het volledige hefbereik en 20 kN aan de voorkant. Ook is een Front PTO-functie voorzien. De grondsnelheid PTO bevindt zich aan de achterkant samen met nog twee PTO-snelheden.

Betrouwbare en compacte AGCO Power-motor

De nieuwe G-serie wordt aangedreven door een betrouwbare viercilinder 4,4 liter AGCO Power-motor. Het compacte formaat van de motor zorgt ervoor dat de tractor een zeer lage neus heeft en uitstekend zicht biedt. De motor voldoet aan de Fase V emissie-eisen zonder uitlaatgasrecirculatie. Een elektronische wastegate en 1600 bar Bosch commonrail injector zorgen voor een snelle reactie en leveren koppel bij uiteenlopende motortoerentallen.

Alle modellen zijn voorzien van een powerboost die al kan worden gebruikt bij snelheden in B5 of een hogere versnelling. Valtra's traditionele Sigma Powerboost is ook voor de PTO beschikbaar.

De G125 Eco is het zuinige EcoPower-model waarbij de bestuurder de Power- of de Eco-modus kan kiezen, waardoor het motortoerental wordt verlaagd en de koppel naar 555 Nm wordt verhoogd. Valtra's EcoPower-modellen besparen de natuur, geld en uw gehoor vanwege het lagere geluidsniveau.

Direct beschikbaar

Het beste aan de G-serie is dat deze direct beschikbaar is en de productie ervan reeds is gestart. 

Technische specificaties

 

Vermogen (pk/kW)

Boost (pk/kW)

Koppel Nm (std/boost)

G105 105/78 110/82 440/470
G115 115/85 120/90 460/510
G125 ECO 115/85 125/93 518/555
G125 STD 125/93 130/97 520/540
G135 135/100 145/107 550/560

Valtra G-serie tractoren

Lees meer

Nieuws & evenementen

Lees meer