share
valtra tractor sky

Valtra Finance

Valtra Finance

valtra finance

ACGO Finance

AGCO Finance biedt u een uitgebreid aantal specifieke financieringsmogelijkheden die op maat zijn gemaakt voor de landbouw. De regelingen bieden een scala aan faciliteiten, waaronder leasing, huurkoop, huurcontracten en leningen.

In de huidige markt vormen financierings- en leasingopties evenzeer onderdeel van de aankoopbeslissing als de mechanische kenmerken en voordelen van de machines die u kiest. Onze financiële programma's helpen u machines te verkrijgen die over de kracht, efficiëntie en technologie beschikken om een rendabele onderneming te exploiteren tegen een betaling die u zich kunt veroorloven. U krijgt de mogelijkheid om 's werelds beste landbouwmachines te gebruiken en te bezitten.

Uw voordelen:

  • Flexibele betalingstermijnen
  • Snel en eenvoudig credit-/documentatieproces
  • Op maat gemaakte programma's die voldoen aan de cashflowbehoeften
  • Eenvoudige one-stop-financiering bij uw lokale Valtra dealer

OP MAAT GEMAAKTE RETAILFINANCERINGS-OPTIES

FINANCIAL LEASE

AGCO Finance koopt de machine van de dealer en ‘verhuurt’ deze vervolgens aan u, de gebruiker. De lease (huur-) overeenkomst omvat enerzijds periodieke betalingen van huur (in principe gelijk aan rente en aflossing zoals bij huurkoop), aangevuld met een extra jaarlijkse betaling voor gebruik van de machine. Eigendom van de apparatuur blijft in handen van AGCO Finance totdat de apparatuur wordt afgeschreven.

Hoe zit het met de btw?

De btw wordt bij elke betalingstermijn berekend, zodat deze niet ineens vooruitbetaald hoeft te worden. AGCO Finance is verantwoordelijk voor de afdracht van de btw en verstrekt geldige btw-facturen, waarmee u de betaalde btw op de lease termijnbedragen terug kunt vorderen.

Kunnen de termijnbedragen wijzigen?

Alle AGCO Financial lease overeenkomsten zijn op een vast rentepercentage gebaseerd, waardoor de maandelijkse termijnbedragen normaalgesproken niet veranderen gedurende de afgesproken leaseperiode.

Kunnen de betalingstermijnen worden afgestemd op mijn geldstroom?

Natuurlijk! Net als bij de mogelijkheid van huurkoop is AGCO Finance graag bereid om met u de mogelijkheden van terugbetalen te bespreken die het beste passen bij uw inkomen.

HUURKOOP

Dit is de meest voorkomende manier om machines te financieren. U beslist welke machine u koopt, onderhandelt met de dealer over de aankoop en tekent vervolgens een huurkoopovereenkomst om het aankoopbedrag inclusief rente terug te betalen aan AGCO Finance. De factuur van de dealer wordt direct door AGCO Finance betaald en na betaling van de laatste betalingstermijn wordt de machine uw eigendom.

Hoe zit het met de btw?

Normaalgesproken wordt de btw betaald aan AGCO Finance zodra de overeenkomst ingaat. Als er inruil bij de verkooptransactie betrokken is, dan wordt alleen btw berekend over het toe te betalen bedrag. In geval van terugbetaling wordt geen btw verrekend.

Wie profiteert van de belastingvoordelen?

De teruggave van de btw wordt op dezelfde manier verrekend alsof u de machine bij aankoop direct had betaald. Er is geen belastingvoordeel voor AGCO Finance.

Kunnen de termijnbedragen wijzigen?

Normaliter wordt het rentepercentage vastgesteld aan het begin van de overeenkomst.

Kunnen de betalingstermijnen worden afgestemd op mijn geldstroom?

Natuurlijk! Het kan belangrijk zijn om de betalingstermijnen af te stemmen op de meest gunstigste periode van het jaar, en AGCO Finance is graag bereid om met u de mogelijkheden van terugbetalen te bespreken die het beste passen bij uw inkomen.

OPERATIONELE LEASE

U betaalt alleen een huurbedrag aan AGCO Finance voor gebruik van de machine gedurende een contractueel vastgestelde periode. Uw dealer kan daarnaast nog een aanvullend contract aanbieden voor regulier onderhoud van de machine gedurende deze huurperiode.

Wat gebeurt er aan het einde van de huurperiode?

Na afloop van de afgesproken huurperiode wordt de machine normaalgesproken teruggebracht naar de leverancier, waarmee verdere verplichtingen vervallen. Op dat moment kunt u overleggen of u de huurperiode wilt verlengen, of de machine zou willen aankopen, of dat u een andere machine zou willen huren. De keuze is aan u.

Is dit een duurdere optie?

De termijnbedragen voor huren zijn lager dan bij kopen via een huurkoopovereenkomst of bij financial lease, omdat aan het einde van de contractueel vastgelegde huurperiode (meestal 2 - 5 jaar) de waarde van de machine ten goede komt aan AGCO Finance.  Deze restwaarde is vanaf het begin verrekend met de nieuwwaarde, waardoor de termijnbedragen lager zijn.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij de lagere termijnbedragen en regelmatig onderhoud kunt u met zekerheid de kosten voor het gebruik van de machine inschatten. Naast deze kosten voor huur van de machine en onderhoud via de dealer betaalt u alleen nog voor brandstof, andere dagelijkse kosten, verzekeringen en arbeid.

Hoe zit het met de btw?

De btw wordt bij elke betalingstermijn berekend, zodat deze niet ineens vooruitbetaald hoeft te worden. AGCO Finance is verantwoordelijk voor de afdracht van de btw en verstrekt geldige btw-facturen, waarmee u de betaalde btw op de termijnbedragen kunt terugvorderen.

Kunnen de termijnbedragen wijzigen?

Alle AGCO Finance contracthuurovereenkomsten zijn op een vast rentepercentage gebaseerd, waardoor de termijnbedragen normaalgesproken niet veranderen gedurende de afgesproken huurperiode.

OP ZOEK NAAR VERDERE INFORMATIE?

NEEM CONTACT OP MET UW DEALER

De situatie op gebied van financiën, belasting en de behoefte aan machines is per individuele klant verschillend. Ontdek hoe u uw geld voor u kunt laten werken. Vind in overleg met uw regionale Valtra dealer de juiste machines en financieringsmogelijkheden die het beste passen bij uw bedrijf en financiële situatie. Neem contact op met uw regionale Valtra dealer voor meer informatie.